lördag 7 juli 2012

Västsverige dränerar Köpenhamn

Med rubriker kan man förvrida sanningen och locka läsare och det är ju en "yrkeshemlighet" som rubriksättare på tidningar världen över har burit i många år. Vi har väl alla någon gång lockats att tjuvtitta och ännu hellre lockats till skvallermagasinsköp när vi står i kassakön på ICA eller City Gross.

Ibland är rubriksättningen så långt från sanningen att man undrar om de har en interntävling på tidningarna eller t o m mellan tidningarna. En tävling som vinns av den rubriksättare som twistat till det mest…

Även jag har ju använt mig av detta yrkesskrås hemligheter i veckan när jag har försökt locka läsare till bloggen. Alla säger ju att sex säljer och jag försökte använda min sex månader långa bloggpaus till att bli sexig - twistat men fortfarande ljusår bakom de flesta professionella rubriksättare.

Dagens rubrik "Västsverige dränerar Köpenhamn" är sann om än något överdriven. Under våren och tidig sommar har beslut tagits och processer inletts för att flytta hem kontor till västkusten från just Danmarks i övrigt fantastiska huvudstad.

Arvid Nilsson AB - gamla Göteborgs Bult - med säte i Kungälv har beslutat att koncernhuvudet för de nordiska länderna skall tillbaka till Kungälv och den tidigare Sverigechefen har blivit ledare för den nordiska företagsgruppen. Under senvåren har de rekryterat en ny inköpsavdelning och en ny ekonomiavdelning till Kungälv, som skall vara up and running när brännmaneterna har lämnat oss efter sommaren. Många nya arbetsplatser och nygammal kompetens förstärks i vårt närområde - härligt!

I veckan kunde vi också läsa att en annan gammal göteborgsk trotjänare har beslutat att flytta tillbaka huvudet från Köpenhamn. Numera tysk-schweizisk-ägda Hasselblad flyttar tillbaka produktion, reparation och större delen av utvecklingen till ursprunget i Göteborg. Även detta sker från just Köpenhamns gränder.

Två gamla göteborgska stoltheter som nu åter finns tillbaka på västkusten. Nu vill vi att även Nimbus får stanna kvar i Göteborg…

Det är lördag och jag hoppas verkligen att Du tar till vara på dina och familjens möjligheter denna helg…


Göran R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar